Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme selaimen päivittämistä uudempaan versioon.

ValokuvaajastaValokuvauspalvelut

info

Palvelut -välilehdeltä löydät esimerkkejä tarjoamistani valokuvapalveluista. Sieltä löytyy esimerkkikuvia monenlaisista tilanteista ja tapahtumista. Toivottavasti siitä on myös apua sinulle, jos valokuva-asiat ovat ajankohtaisia.

Palvelut >>>

Huoneistokuvaukset

info

Asuntomarkkinat alkavat vähitellen jälleen vetää. Tarjontaa on kuitenkin paljon. Silloin on tärkeää erottua joukosta. Yksi keino tehdä se, on laittaa myynti-ilmoituksen yhteyteen huoneistosta hyvät valokuvat.

Huoneistokuvaukset >>>

Taittopalvelut

info

Taitamme kirjat, posterit, julisteet, esitteet ym. tavanomaiset painotuotteet.

Taittopalvelut >>>

Kuvaaja kulkee

info

Kuvauspaikka voi olla mikä tahansa maan ja taivaan väliltä. Sinä päätät minne kuvaaja kulkee. Kuvauskalusto ja liikuteltava "studio" kulkevat mukana.

Toimintakonseptimme >>>

Keikalla

Eduskuntavaaliehdokkaille näkyvyys erilaisissa tapahtumissa ja tilaisuuksissa on tärkeä asia. Tarjolla on monenlaisia vaihtoehtoja, kuten suositut kokovartalo-Roll-upit. Tässä muutama esimerkki eräästä kuvaustapahtumasta, jossa otettiin ehdokkaasta Roll-up -kuvat.

Kurkista kuvauskeikalle >>>

 

Paikallista osaamista - palvelut lähelläsi.Paikallista osaamista - palvelut lähelläsi.

Elämäkertani lyhyesti

 
Jary HögnabbaJary HögnabbaOlen syntynyt Pohjanmaalla, Teerijärvellä. Nimestäni voisin kertoa sen verran, että sukunimeni Högnabba periytyy isältäni, ruotsinkieliseltä Pohjanmaalta, Högnabba-nimisestä kylästä. 
 
Ylioppilaaksi olen valmistunut Evijärven lukiosta. Tämän jälkeen suoritin matkailualan tutkinnon Pietarsaaren kauppaoppilaitoksessa. Jatko-opintoni veivät minut Helsinkiin, jossa opiskelin ala-asteen luokanopettajaksi. Opettajana Helsingissä vierähtikin sitten lähes kolmekymmentä vuotta. Jonkin aikaa toimin tosin matkaoppaana Egyptissä ja Italiassa.
 
Helsingissä tapasin myös Maaretin. Olemme olleet naimisissa nyt yli kaksikymmentä vuotta. Hänelle suuret kiitokset Kuvanuotan toteutumisesta orastavasta ideasta todellisuudeksi. Ja kärsivällisyydestä niillä lukemattomilla metsäretkillä, kun mies ja kamera katoavat jonnekin...  
 
Karhulaan muutimme kesällä 2012 poikamme Joelin lennettyä pesästä. Pian muuton jälkeen alkoi ajatus valokuvausalan toiminimen perustamisesta muuttua konkretiaksi.
 
Nyt Kuvanuotta tarjoaa palvelujaan Kotkan, Haminan ja lähiseutujen asukkaille, yrityksille ja muille toimijoille.

 
Minä ja valokuvaus 
 
Valokuvaamisessa pidän ehdottomasti tärkeimpinä asioina valoa ja hetkeä. Näissä kahdessa kiteytyy mielestäni koko valokuvauksen ydin. Sommittelu, rajaus ja muut kuvan keinot ovat avuksi vasta sitten, kun valo ja hetki on ikuistettu oikein.
 
Valokuvaus on ollut minulle rakas harrastus jo yli kahdenkymmenen vuoden ajan. Aloitin intohimoisena luontokuvaajana. Kuvasin maisemia ja erityisesti lintuja. Nykyään olen siirtynyt myös vapaa-ajan valokuvauksessani yhä enemmän henkilö- ja miljöökuvauksen pariin.
 
Valokuvaamisen olen aloittanut jo filmikameroiden aikana. Vähitellen valokuvaamisesta muodostui harrastusta vakavampi toiminnan muoto. Tein erilaisia valokuvauskeikkoja lehtikuvauksen, henkilökuvauksen ja miljöökuvauksen parissa. Viime vuosina olen kuvannut monenlaisia tilaisuuksi, tapahtumia sekä ihmisiä eri tilanteissa ja ympäristöissä. Päätyössäni opettajana olen tottunut toimimaan lasten ja nuorten parissa, mistä olen huomannut olevan hyötyä erityisesti lapsikuvauksessa.
 
Kaikki nämä vuodet olen pyrkinyt kehittämään itseäni valokuvaajana kouluttautumalla, opiskelemalla alan kirjallisuutta,  tutkimalla "suuria mestareita" ja kuvaamalla, kuvaamalla ja taas kuvaamalla.
 
Tänä päivänä tarjoan palvelujani toiminimellä Kuvanuotta. Toivottavasti voin olla sinulle avuksi, kun tarvitset valokuvauspalveluja. 
 
 
    
Yhteistyöterveisin
Jary Högnabba, Kuvanuotta